HISTÒRIA DE L’ESCOLA MARE D’INDONÈSIA
 

El fundador de l’escola, Subur Rahardja, va néixer a Indonèsia el 1925 en una família xinesa que tenia una gran tradició en les arts marcials i en mètodes curatius. En la pràctica del Kun Tao de la seva família, hi va afegir estudis amb mestres d’altres tècniques, com ara el Shaolin Kung Fu i Silat, l’art marcial pròpia d’Indonèsia.

 

El 1952, va fundar la seva pròpia escola: Persuatan Gerak Badan (societat de moviment físic) Silat de la Grulla Blanca. Ell va fer el pas d’obrir l’escola a gent de fora de la comunitat xinesa. Durant els anys 70 van començar a arribar-hi occidentals per entrenar, de manera que va estendre el coneixement de la seva tradició a altres parts del món.

 

Com a resultat, actualment el Silat de la Grulla Blanca té diverses branques a diversos països: Alemanya, França, Àustria, Anglaterra, Estats Units, Catalunya... Els estudiants avançats tenen l’oportunitat de viatjar a l’escola d’Indonèsia per poder rebre més formació.
 

pare Gigin.jpg
SILAT%2520INTERCANVI%252006085_edited_ed

Després que Subur Rahardja morís el 1986, un dels seus fills, Gunawan Rahardja es va encarregar de l’escola. Va continuar ensenyant i desenvolupant el sistema d’arts marcials del seu pare, i sobretot aquests últims anys ha estat desenvolupant el Sam Po Kun, una forma específica d’entrenar als nivells avançats, l’harmonia de la ment, el cos i l’esperit. També continuant la tradició familiar, ell és un sanador reconegut i ha desenvolupat la branca especial de classes de salut, Tao Kung.

HISTÒRIA DE L’ESCOLA A GIRONA


La primera branca de Silat de la Grulla Blanca a Catalunya / Espanya va començar a Girona l’any 1997, de la mà de Paul Wicker, Susan Baker i Clara Jiménez. El 2005 es va constituir l’Associació d’Arts Marcials Silat de la Grulla Blanca amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta art marcial i a poder-la desenvolupar en l’entorn de Girona.


L’escola ha tingut diversos entrenadors durant aquests anys. Fins al 2018, el cap d’entrenadors, que és qui fomenta i coordina l’aprenentatge i el coneixement de l’art marcial en coordinació amb l’escola mare de Indonesia, va ser Paul Wicker i en l’actualitat ho és en David Plantés i Puigdevall. La seu i espai d'entrenament regular és el Centre Cívic de Pedret ( Girona ).

L'equip actual del PGB a la branca de Girona és el següent:


Consell Superior:
- Paul Wicker
- Susan Baker


Junta:
- President:   Marçal Font
- Secretària:  Verena Kuenzel
- Tresorer:     Santi Viñas
- Vocals:        David Plantés i Puigdevall, Anna Sala i Sebastià, Núria Ribas i Vidal

 

Cap d’entrenament: David Plantés i Puigdevall


Entrenadors/-es:
- Paul Wicker
- Susan Baker
- David Plantés i Puigdevall
- Verena Kuenzel

White Crane International Cat2006
White Crane International Cat2006

foto Genís Arasa

press to zoom
Clara Jiménez
Clara Jiménez

foto Genís Arasa

press to zoom
Festa 20 anys Grulla Blanca
Festa 20 anys Grulla Blanca

press to zoom
White Crane International Cat2006
White Crane International Cat2006

foto Genís Arasa

press to zoom
1/5