top of page

HISTÒRIA DE L’ESCOLA MARE D’INDONÈSIA
 

El fundador de l’escola, Subur Rahardja, va néixer a Indonèsia el 1925 en una família xinesa que tenia una gran tradició en les arts marcials i en mètodes curatius. En la pràctica del Kun Tao de la seva família, hi va afegir estudis amb mestres d’altres tècniques, com ara el Shaolin Kung Fu i Silat, l’art marcial pròpia d’Indonèsia.

 

El 1952, va fundar la seva pròpia escola: Persuatan Gerak Badan (societat de moviment físic) Silat de la Grulla Blanca. Ell va fer el pas d’obrir l’escola a gent de fora de la comunitat xinesa. Durant els anys 70 van començar a arribar-hi occidentals per entrenar, de manera que va estendre el coneixement de la seva tradició a altres parts del món.

 

Com a resultat, actualment el Silat de la Grulla Blanca té diverses branques a diversos països: Alemanya, França, Àustria, Anglaterra, Estats Units, Catalunya... Els estudiants avançats tenen l’oportunitat de viatjar a l’escola d’Indonèsia per poder rebre més formació.
 

pare Gigin.jpg
SILAT%2520INTERCANVI%252006085_edited_ed

Després que Subur Rahardja morís el 1986, un dels seus fills, Gunawan Rahardja es va encarregar de l’escola. Va continuar ensenyant i desenvolupant el sistema d’arts marcials del seu pare, i sobretot aquests últims anys ha estat desenvolupant el Sam Po Kun, una forma específica d’entrenar als nivells avançats, l’harmonia de la ment, el cos i l’esperit. També continuant la tradició familiar, ell és un sanador reconegut i ha desenvolupat la branca especial de classes de salut, Tao Kung.

HISTÒRIA DE L’ESCOLA A GIRONA


La primera branca de Silat de la Grulla Blanca a Catalunya / Espanya va començar a Girona l’any 1997, de la mà de Paul Wicker, Susan Baker i Clara Jiménez. El 2005 es va constituir l’Associació d’Arts Marcials Silat de la Grulla Blanca amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta art marcial i a poder-la desenvolupar en l’entorn de Girona.


L’escola ha tingut diversos entrenadors durant aquests anys. Fins al 2018, el cap d’entrenadors, que és qui fomenta i coordina l’aprenentatge i el coneixement de l’art marcial en coordinació amb l’escola mare de Indonesia, va ser Paul Wicker i en l’actualitat ho és en David Plantés i Puigdevall. La seu i espai d'entrenament regular és el Centre Cívic de Pedret ( Girona ).

L'equip actual del PGB a la branca de Girona és el següent:


Consell Superior:
- Paul Wicker
- Susan Baker


Junta:
- President:   Marçal Font
- Secretària:  Verena Kuenzel
- Tresorer:     Santi Viñas
- Vocals:        David Plantés i Puigdevall

 

Cap d’entrenament: David Plantés i Puigdevall


Entrenadors/-es:
- Paul Wicker
- Susan Baker
- David Plantés i Puigdevall
- Verena Kuenzel

- Marçal Font

bottom of page